Personal

Hos oss på Creative Cuts jobbar 3 välutbildade frisörer med mästarbrev, gesällbrev och frisörlicens.

Marita Thorell, ägare

Jag grundade salongen 2011. Innehar gesällbrev och mästarbrev. Jag utbildade mig till hårolog 2014, vilket är det absolut bästa jag gjort som frisör.


Jag utbildade mig på Burgårdens utbildningscentrum i Göteborg och har sedan dess varit egenföretagare.


Jag startade frisörkarriären genom att hyra stol på anrika Salong Hårtrollet i Göteborg men ganska snart tog jag över Salong Hårknuten i Gävle. Jag var ägare av salongen i över 2 års tid innan jag öppnade upp portarna till nuvarande salong Creative Cuts, våren 2011. Detta är min arbetsplats och jag äger numera salongen tillsammans med min kollega Martina. 


Som person är jag väldigt pratglad, öppen, ärlig, spontan, driven, ordningssam och målmedveten.


Som frisör är jag mycket lyhörd, men realistisk och brinner särskilt för lite större färgförändringar, roligare klippningar och hårförlängningar. Jag vågar påstå att man kan känna sig trygg i mina händer då jag verkligen lyssnar på dig som kund och har en tydlig kommunikation om vad som är möjligt. Hos mig kan du luta dig tillbaka och slappna av!


Sedan en tid tillbaka driver jag även hälsutmaningen Peppkampen, och har därför fått dra ner på "frisöryrket" en aning. Men jag har inte slutat helt, utan finns på plats ca 2 dagar i veckan, för att ha hand om er gamla och nya kunder. Maila gärna om du inte hittar någon passande tid så löser jag det =)


marita@creativecuts.se

Hanna Björklund, frisör

Jag har varit anställd på salongen sedan 2015, men jag startade min resa som elev på salongen lite tidigare. Jag utbildade mig till hårolog 2015 vilket har gett mig stor kunskap om håret i sin helhet. Sedan januari 2020 hyr jag en egen stol.


Jag utbildade mig på Svenska frisörskolan i Stockholm, en vuxenutbildning som är godkänd av Frisörföretagarna. Utbildningen var intensiv, rolig och oerhört lärorik.


Som person är jag glad, fokuserad, lugn och tillmötesgående. Jag gillar att ha ordning och reda runt omkring mig och ser till att det alltid är rent och fräscht på salongen.


Som frisör är jag noggrann, lyhörd och pratglad. Hos mig är kunden i centrum och mitt mål är att din upplevelse ska vara trevlig och minnesvärd.


2017 klarade jag det prestigefyllda gesällprovet på första försöket efter att ha avverkar mina 3000 lärlingstimmar på salongen.


P.S Just nu är jag på mammaledighet och det kan därför vara lite svårt att hitta tider hos mig. Gå gärna till någon av mina kollegor så länge, alternativt maila mig så tittar jag om det finns någon tid som kan fungera.


hanna@creativecuts.se

Martina Åkerblom, ägare

Den 15 januari 2013 jobbade jag min första dag på salongen som då gick under namnet "Salong Drottninggatan 37". 2014 utbildade jag mig till hårolog och 2015 tog jag mitt Gesällbrev, därefter gick jag även in som delägare i salongen.


Sedan dess har jag och Marita bytt namn på salongen till "Creative Cuts" och 2019 tog jag mitt mästarbrev som jag fick utdelat i blå hallen i Stockholm. Jag har alltid velat bli frisör så glädjen när jag blev antagen till frisörlinjen på John Bauergymnasiet i Gävle var enorm! Så länge jag kan minnas så har jag alltid varit intresserad av hår och kläder och alltid haft ett öga för det vackra i livet.


Jag är en social och glad tjej som älskar att prata med människor och få höra olika livshistorier samt få dela glädje, men ibland också sorg med kunder. Efter att ha jobbat som frisör i sju år så har jag bildat starka band med många av mina stamkunder vilket jag är väldigt tacksam för. Jag är så glad för att jag i mitt yrke får blanda det jag gillar mest, att socialisera och göra människor vackra! Som frisör är jag uppdaterad på dem senaste trenderna och är öppen för att prova nya saker! Jag älskar att göra naturliga färgningar och blanda in olika härliga nyanser av blont och brunt. Jag är inte lika intresserad av extremfärger men kan tycka att det är roligt att bryta av med det ibland.


Välkommen till mig för en paus i vardagen!


martina@creativecuts.se

026-12 29 60

Drottninggatan 37A